Αξιοθέατα Κεφαλονιά

Κάστρο της Άσσου

Το Κάστρο της Άσσου είναι ένα δείγμα των Βενετών και της στρατηγικής οχύρωσής τους. Είναι κτισμένο στη χερσόνησο της Άσσου και μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα από το σημείο αυτό.

Σπήλαιο Μελισσάνης

Το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο και δημιουργήθηκε κυρίως από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1951. Το σπήλαιο στολίζεται από σταλακτίτες ηλικίας 20.000 χρόνων. Πραγματικά αξίζει μια βαρκάδα στο σπήλαιο με ξενάγηση των ντόπιων. Το σπήλαιο ονομάζεται και Σπήλαιο των Νυμφών μιας και οι προϊστορικοί κάτοικοι λάτρευαν τον Θεό Πάνα και την παρουσία γυναικείων μορφών, τις Νύμφες.

Κυκλώπεια Τείχη

Τα Κυκλώπεια Τείχη βρίσκονται έξω από το χωριό Ραζάτα και αποτελούν ερείπια των τειχών της αρχαίας πόλης Κράνης (7ος και 6ος π.Χ.), και περίμετρο περίπου 4 χλμ. Ονομάστηκαν έτσι εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους τους και θεωρούνται σημαντικά για την ελληνική οχυρωματική τέχνη κατά την Μυκηναϊκή εποχή.

Κήπος του Νάπιερ

Ένα πανέμορφο δενδροφυτεμένο πάρκο με καταπράσινα δένδρα και φυτά που βρίσκεται στο εσωτερικό του Αργοστολίου. Το όνομα του κήπου είναι προς τιμήν του Άγγλου διοικητή που πρόσφερε πολλά στο νησί της Κεφαλονιάς. Είναι ιδανικό μέρος για ηρεμία και χαλάρωση ενώ μπορείτε να κάνετε περιπάτους ακόμα και το βράδυ μιας και διαθέτει νυχτερινό φωτισμό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP